Biografie

Hein Augustijn is een Brabantse zanger-liedjesschrijver. Hij combineert streektaal met muziek van heinde en verre. Zijn nieuwste album ‘BraboMundo’ is een verrassende en aanstekelijke mix van pop, folk en wereldmuziek. Gebracht met humor en een scherpe blik.

Hein Augustijn (1973) groeide op in de Brabantse Kempen. Tussen bossen, hei en boerenland. Al op vroege leeftijd kreeg hij een gitaar in de hand gedrukt en die heeft hij sindsdien niet meer losgelaten.

Na de middelbare school in Tilburg begon Hein aan een muzikale zwerftocht. Hij studeerde in Utrecht, zag de wereld en speelde muziek uit alle windstreken: Europese folk, Zuid-Afrikaanse jazz & jive, Latijns-Amerikaanse muziek, ska &  rocksteady en country & americana.

Met zijn nieuwe album Brabomundo komt Hein weer thuis. Zijn muzikale omzwervingen zijn hoorbaar in de liedjes, maar het is ontegenzeggelijk muziek van eigen bodem. Een aanstekelijke, zomerse mix, gebracht met humor en een kritische blik. Gewoon in het Brabants.

Hein Augustijn is bekend van bands The Backbeat Collective, The Happy Notes Society en het Tilburgse Vandiekomsa (HKM-records). Hij bracht onder eigen naam eerder de cd’s Terug naar Tilburg (2012) en Niets voor mij (2016) uit.

hein-augustijn-live-boemel

Op het album Brabomundo zijn gastbijdragen te vinden van onder andere Harry Hendriks (Gerard van Maasakkers), Izak Boom (Youp van ’t Hek, Vals Plat) en Roel Spanjers (Normaal, JW Roy). Hein wordt begeleid door Erik Verhoef (Tempranillo, The Acoustics), Marcel van Cuijk (Vandiekomsa, Backbeat Collective) en Roeland Uijtdewilligen (Green Lizard, Wè-nun Henk).

Daarnaast vormt Hein samen met Steph Byrne het duo Steph & Hein. Nederlandstalige country en americana. Liedjes over verdriet en mislukking, onmacht en trots. Recht uit het dorstige hart. Met een dikke knipoog naar het grote continent overzee.