Biografie

Biografie? Hoe bio wil u het hebben? Hein Augustijn houdt zijn muziek puur natuur: Zonder geur-, kleur- en smaakstoffen. Van wereldmuziek in streektaal tot plattelandsmuziek van de koude grond.

Hein Augustijn groeide op in de Brabantse Kempen. Tussen de boeren en de hei. Al op vroege leeftijd kreeg hij een gitaar in de hand gedrukt. En die heeft hij sindsdien niet meer losgelaten.

Na de middelbare school in Tilburg begon Hein aan een muzikale zwerftocht. Hij ging studeren in Utrecht, veel reizen en speelde muziek uit alle windstreken: van Zuid-Afrikaanse jazz & jive tot ska &  rocksteady, van country & americana tot brabofolk en Latijns-Amerikaanse muziek.

Met zijn nieuwe album Brabomundo komt Hein weer thuis. Zijn muzikale omzwervingen zijn hoorbaar in de liedjes. Maar het is ontegenzeggelijk muziek van eigen bodem. Een aanstekelijke, zomerse mix van pop, folk en wereldmuziek. Gebracht met humor en een kritische blik. En gewoon in het Brabants.

Hein Augustijn is bekend van het Tilburgse Vandiekomsa (HKM-records), The Happy Notes Society en The Backbeat Collective. Hij bracht onder eigen naam eerder de CD’s Terug naar Tilburg uit (2012) en Niets voor mij (2016) uit.

Op het album Brabomundo zijn gastbijdragen te vinden van onder andere Harry Hendriks (Gerard van Maasakkers ), Izak Boom (Youp van ’t Hek, Vals Plat) en Roel Spanjers (Normaal, JW Roy). Hein wordt begeleid door Erik Verhoef (Tempranillo, The Acoustics), Marcel van Cuijk (Vandiekomsa, Backbeat Collective) en Roeland Uijtdewilligen (Green Lizard, Wè-nun Henk).

Daarnaast vormt Hein samen met Steph Byrne het duo Steph & Hein. Nederlandstalige country en americana. Liedjes over verdriet en mislukking, onmacht en trots. Recht uit het dorstige hart. Met een dikke knipoog naar het grote continent overzee.

hein-augustijn-live-boemel